Glutenfria kokosflarn med smörkräm och rabarber 

De glutenfria kokosflarnen är fyllda med smörkräm och hemgjord rabarbersylt.

Tillagningstid: 40 minuter
20 stycken dubbla

Tips!

  • Det är viktigt att rabarbersylten är tjock.
  • Bästa sättet att förvara kakorna är att frysa in dem.

Du behöver

  • 50 gram smör
  • 1 deciliter strösocker
  • 1 matsked glutenfritt mjöl, t ex Finax
  • 1 tesked bakpulver
  • 3 deciliter kokosflingor
  • 1 ägg
  • Smörkräm
  • 50 gram rumsvarmt smör
  • 0.5 deciliter florsocker
  • 1 tesked vaniljsocker
  • Rabarbersylt
  • 100 gram rabarber
  • 0.75 deciliter syltsocker

Gör så här

1

Rabarbersylt: Dela rabarbern i tunna skivor. Lägg rabarber och syltsocker i en liten kastrull. Låt alltsammans koka på medelvärme samtidigt som du rör i 10 minuter. Låt sylten svalna.

2

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en 2-liters kastrull. Tillsätt sockret. Rör ner mjöl, bakpulver, kokosflingor och ägg.

3

Gör 40 runda klickar på 2 bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader i ca 8 minuter. Låt kakorna svalna ordentligt på plåten.

4

Smörkräm: Blanda smör, florsocker och vaniljsocker i en liten bunke.

5

Bred smörkrämen på hälften av kakorna, bred ett tunt lager med rabarbersylt ovanpå. Toppa med de resterande kokosflarnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top