Tips!
- Det är viktigt att rabarbersylten är tjock.
- Bästa sättet att förvara kakorna är att frysa in dem.
Du behöver
- 50 gram smör
- 1 deciliter strösocker
- 1 matsked glutenfritt mjöl, t ex Finax
- 1 tesked bakpulver
- 3 deciliter kokosflingor
- 1 ägg Smörkräm
- 50 gram rumsvarmt smör
- 0.5 deciliter florsocker
- 1 tesked vaniljsocker Rabarbersylt
- 100 gram rabarber
- 0.75 deciliter syltsocker
Gör så här
Rabarbersylt: Dela rabarbern i tunna skivor. Lägg rabarber och syltsocker i en liten kastrull. Låt alltsammans koka på medelvärme samtidigt som du rör i 10 minuter. Låt sylten svalna.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en 2-liters kastrull. Tillsätt sockret. Rör ner mjöl, bakpulver, kokosflingor och ägg.
Gör 40 runda klickar på 2 bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader i ca 8 minuter. Låt kakorna svalna ordentligt på plåten.
Smörkräm: Blanda smör, florsocker och vaniljsocker i en liten bunke.
Bred smörkrämen på hälften av kakorna, bred ett tunt lager med rabarbersylt ovanpå. Toppa med de resterande kokosflarnen.