Smörgåstårta med parmaskinka, salami och brie

Gillar du charkdelikatesser är detta en tårta för dig!

Tillagningstid: 1 timme | Extra tid: 3-4 timmar i kylen
6-8 timmar

Du behöver

  • 9 skivor landgångsbröd
  • 4-5 matskedar rumsvarmt smör
  • Fyllning 1
  • 1 ask bredbar leverpastej, 200 gram
  • 1 deciliter vispgrädde
  • Fyllning 2
  • 125 gram färskost, t.ex. Philadelphia
  • 4 matskedar majonnäs
  • 4-5 matskeder tjock tomatpesto
  • 4 matskedar färskriven parmesan
  • Fyllning 3
  • 125 gram färskost
  • 1 deciliter majonnäs
  • 1 deciliter bostongurka
  • Kantkräm
  • 150 gram färskost
  • 3 matskedar majonnäs
  • 3 matskedar crème fraiche
  • Garnering
  • 1/2 kruka oregano
  • 20-24 skivor salami
  • 75 gram parmaskinka
  • 100 gram brieost, i skivor
  • 1 citronskiva, skuren i småbitar
  • 12-18 marinerade, kärnfria oliver
  • 2 matskedar hackade rostade hasselnötter
  • 1/2 tesked italiensk salladskrydda

Gör så här

1

Lägg ut tre skivor av brödet. Skär bort långsidans kant på den mittersta brödskivan.

2

Lägg en tallrik, ca 22 cm i diameter, på brödskivorna och skär runt den. Upprepa med de andra brödskivorna. Bred smör på alla brödskivor.

3

Fyllning 1: Vispa leverpastejen med elvisp. Vispa i grädden, 1 msk i taget.

4

Fyllning 2 + Fyllning 3: Vispa ihop fyllningarna i var sin bunke.

5

Lägg ut de tillskurna brödskivorna på ett serveringsfat. Varva bottnar och fyllning, avsluta med fyllning. Slå in tårtan i plastfolie och ställ kallt 2-3 timmar, gärna över natten.

6

Kantkräm: Vispa ihop ingredienserna. Bred krämen runt tårtan, men spara ca 4 msk till garnering.

7

Garnering: Fäst oregano runt om. Liten salamiros: Vik 12 salamiskivor dubbelt, 1 skiva i taget, och lägg dem omlott över kanten på ett snapsglas. Vänd glaset upp och ner och lägg salamirosen på tårtan. Stor salamiros: Gör likadant, men med större glas och utan att vika skivorna dubbelt.

8

Toppa tårtan med resten av salamin. Lägg på skink-, ost- och citronskivor. Lägg på oliverna. Spritsa på den sparade krämen och strö över nötter. Toppa med salladskrydda och oregano.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top