Du behöver
- 9 skivor landgångsbröd
- 4-5 matskedar rumsvarmt smör Fyllning 1
- 1 ask bredbar leverpastej, 200 gram
- 1 deciliter vispgrädde Fyllning 2
- 125 gram färskost, t.ex. Philadelphia
- 4 matskedar majonnäs
- 4-5 matskeder tjock tomatpesto
- 4 matskedar färskriven parmesan Fyllning 3
- 125 gram färskost
- 1 deciliter majonnäs
- 1 deciliter bostongurka Kantkräm
- 150 gram färskost
- 3 matskedar majonnäs
- 3 matskedar crème fraiche Garnering
- 1/2 kruka oregano
- 20-24 skivor salami
- 75 gram parmaskinka
- 100 gram brieost, i skivor
- 1 citronskiva, skuren i småbitar
- 12-18 marinerade, kärnfria oliver
- 2 matskedar hackade rostade hasselnötter
- 1/2 tesked italiensk salladskrydda
Gör så här
Lägg ut tre skivor av brödet. Skär bort långsidans kant på den mittersta brödskivan.
Lägg en tallrik, ca 22 cm i diameter, på brödskivorna och skär runt den. Upprepa med de andra brödskivorna. Bred smör på alla brödskivor.
Fyllning 1: Vispa leverpastejen med elvisp. Vispa i grädden, 1 msk i taget.
Fyllning 2 + Fyllning 3: Vispa ihop fyllningarna i var sin bunke.
Lägg ut de tillskurna brödskivorna på ett serveringsfat. Varva bottnar och fyllning, avsluta med fyllning. Slå in tårtan i plastfolie och ställ kallt 2-3 timmar, gärna över natten.
Kantkräm: Vispa ihop ingredienserna. Bred krämen runt tårtan, men spara ca 4 msk till garnering.
Garnering: Fäst oregano runt om. Liten salamiros: Vik 12 salamiskivor dubbelt, 1 skiva i taget, och lägg dem omlott över kanten på ett snapsglas. Vänd glaset upp och ner och lägg salamirosen på tårtan. Stor salamiros: Gör likadant, men med större glas och utan att vika skivorna dubbelt.
Toppa tårtan med resten av salamin. Lägg på skink-, ost- och citronskivor. Lägg på oliverna. Spritsa på den sparade krämen och strö över nötter. Toppa med salladskrydda och oregano.