Sparris med räkor och äggvinägrett

En riktigt härlig rätt med sparris, ägg och räkor. Servera med ett gott surdegsbröd.


4 portioner

Du behöver

  • 1 knippe grön sparris, 250 gram
  • 300 gram tinade räkor med skal
  • Äggvinägrett
  • 2 ägg
  • 1 matsked dijonsenap
  • 1 tesked honung
  • 2 matskedar vit balsamvinäger
  • 1 deciliter olivolja
  • Salt och peppar
  • Garnering
  • 1 kruka körvel

Gör så här

1

Bryt av den nedersta träiga delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Spola av i kallt vatten, låt rinna av.

2

Skala räkorna.

3

Vinägrett: Koka äggen i ca 8 minuter. Låt svalna. Skala äggen och hacka dem fint.

4

Blanda senapen med honung och balsamvinäger. Tillsätt olivoljan under omrörning, rör till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar.

5

Rör ner de hackade äggen i vinägretten.

6

Lägg upp sparrisen på ett serveringsfat. Häll över vinägretten.

7

Garnera med körvelblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top