Du behöver
- 1 knippe grön sparris, 250 gram
- 300 gram tinade räkor med skal Äggvinägrett
- 2 ägg
- 1 matsked dijonsenap
- 1 tesked honung
- 2 matskedar vit balsamvinäger
- 1 deciliter olivolja
- Salt och peppar Garnering
- 1 kruka körvel
Gör så här
1
Bryt av den nedersta träiga delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Spola av i kallt vatten, låt rinna av.
2
Skala räkorna.
3
Vinägrett: Koka äggen i ca 8 minuter. Låt svalna. Skala äggen och hacka dem fint.
4
Blanda senapen med honung och balsamvinäger. Tillsätt olivoljan under omrörning, rör till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar.
5
Rör ner de hackade äggen i vinägretten.
6
Lägg upp sparrisen på ett serveringsfat. Häll över vinägretten.
7
Garnera med körvelblad.