Du behöver
- 1 knippe grön sparris, 250 gram
- 300 gram tinade räkor med skal Äggvinägrett
- 2 ägg
- 1 matsked dijonsenap
- 1 tesked honung
- 2 matskedar vit balsamvinäger
- 1 deciliter olivolja
- Salt och peppar Garnering
- 1 kruka körvel
Gör så här
Bryt av den nedersta träiga delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Spola av i kallt vatten, låt rinna av.
Skala räkorna.
Vinägrett: Koka äggen i ca 8 minuter. Låt svalna. Skala äggen och hacka dem fint.
Blanda senapen med honung och balsamvinäger. Tillsätt olivoljan under omrörning, rör till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar.
Rör ner de hackade äggen i vinägretten.
Lägg upp sparrisen på ett serveringsfat. Häll över vinägretten.
Garnera med körvelblad.