Glutenfria skurna småkakor med chokladrippel

Härligt nötiga småkakor med garnering av mörk choklad.


20 stycken

Du behöver

  • 100 gram smör
  • 4 deciliter mandelmjöl
  • 4 matskedar hasselnötsmjöl
  • 4 matskedar kokosmjöl
  • 1 deciliter sötströ
  • 2 kryddmått vaniljpulver
  • Garnering
  • 50 gram mörk choklad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop rumsvarmt smör, mandelmjöl, hasselnötsmjöl, kokosmjöl, sötströ och vaniljpulver till en deg.

2

Dela degen i två bitar och forma två längder 30 cm långa.

3

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna och grädda i ca 12 minuter.

4

Skär varje längd i 10 bitar medan de är varma. Låt kakorna svalna.

5

Garnera med smält choklad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top