Glutenfria mandelkakor med chokladkräm i mitten

Läckra dubletter med mandel och choklad.

Du behöver

  • 4 deciliter mandelmjöl
  • 4 äggvitor
  • 4 matskedar sockerersättning
  • Kräm
  • 0.75 deciliter vispgrädde
  • 100 gram mörk choklad, hackad
  • 2 teskedar sockerersättning
  • 1 kryddmått vaniljpulver
  • Garnering
  • 100 gram mörk choklad
  • Kokos

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl, äggvita och sockerersättning.

2

Klicka ut 44 kakor på en plåt med bakpapper.

3

Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna på plåten.

4

Kräm: Koka upp grädden och ta den av värmen. Lägg i hackad choklad, sockerersättning och vaniljpulver. Rör om tills chokladen har smält. Låt krämen stelna.

5

Lägg ihop kakorna med kräm emellan.

6

Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Doppa kakornas snittyta först i choklad, sedan i kokos. Låt stelna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top