För 27 kronor per portion lagar du dessa underbara strömmingsfiléer med citronpotatismos. (Utifrån pris januari 2023)
Du behöver
- 300 gram strömmingsfilé
- Cirka 1 matsked dijonsenap
- Cirka 3/4 deciliter ströbröd
- Smör- och rapsolja att steka i Citronpotatismos
- 600 gram mjölig potatis
- 2 teskedar finrivet citronskal
- 1 matsked pressad citron
- 1 matsked smör- och rapsolja
- Cirka 1 deciliter mjölk
- Salt och peppar Stekta morötter
- 2 morötter, 150 gram
- Smör- och rapsolja att steka i
- 1 kryddmått socker
- 1 tesked vinäger Servering
- Lingonsylt
Gör så här
Citronpotatismos Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och tillsätt citronskal, citronsaft, smör- och rapsolja, mjölk, salt och peppar.
Tillsätt mjölken i omgångar. Vispa med elvisp till ett fluffigt mos.
Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Stryk ½ tsk dijonsenap på köttsidan på hälften av fiskarna (lite mer om fisken är stor). Lägg ihop med de återstående fiskarna.
Vänd strömmingsflundrorna i ströbröd på en tallrik. Stek i smör- och rapsolja. Salta.
Stekta morötter Skala och dela morötterna i tunna skivor. Stek dem mjuka i smör- och rapsolja. Salta och strö på lite socker. Tillsätt vinägern.
Servera strömmingen med citronpotatismos, stekta morötter och lingonsylt.