Strömmings­flundra och citronpotatismos

Ge potatismosen härlig syrlighet med citron och servera till strömmingsfiléer. God mat för liten peng!

Tillagningstid: 40 minuter
2 portioner

För 27 kronor per portion lagar du dessa underbara strömmingsfiléer med citronpotatismos. (Utifrån pris januari 2023)

Du behöver

  • 300 gram strömmingsfilé
  • Cirka 1 matsked dijonsenap
  • Cirka 3/4 deciliter ströbröd
  • Smör- och rapsolja att steka i
  • Citronpotatismos
  • 600 gram mjölig potatis
  • 2 teskedar finrivet citronskal
  • 1 matsked pressad citron
  • 1 matsked smör- och rapsolja
  • Cirka 1 deciliter mjölk
  • Salt och peppar
  • Stekta morötter
  • 2 morötter, 150 gram
  • Smör- och rapsolja att steka i
  • 1 kryddmått socker
  • 1 tesked vinäger
  • Servering
  • Lingonsylt

Gör så här

1

Citronpotatismos Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och tillsätt citronskal, citronsaft, smör- och rapsolja, mjölk, salt och peppar.

2

Tillsätt mjölken i omgångar. Vispa med elvisp till ett fluffigt mos.

3

Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Stryk ½ tsk dijonsenap på köttsidan på hälften av fiskarna (lite mer om fisken är stor). Lägg ihop med de återstående fiskarna.

4

Vänd strömmingsflundrorna i ströbröd på en tallrik. Stek i smör- och rapsolja. Salta.

5

Stekta morötter Skala och dela morötterna i tunna skivor. Stek dem mjuka i smör- och rapsolja. Salta och strö på lite socker. Tillsätt vinägern.

6

Servera strömmingen med citronpotatismos, stekta morötter och lingonsylt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top