Läcker och lättlagad risnudelpanna med lax

En härlig panna med risnudlar, lax och lite sting! Du kan använda äggnudlar, spagetti eller ris om du hellre vill det, och srirachasåsen kan bytas ut till sambal oelek.

Tillagningstid: cirka 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 matskedar smör
  • 3 citrongräs
  • 2 teskedar curry
  • 3 matskedar kycklingfond
  • 2 matskedar fisksås
  • 5 deciliter vatten
  • 3 deciliter crème fraiche
  • 60 gram färsk ingefära
  • 1 röd paprika
  • 400 gram laxfilé
  • 180 gram risnudlar
  • 50 gram böngroddar
  • 2 salladslökar
  • Färsk koriander
  • Srirachasås

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör.

2

Dela citrongräset på längden och banka det med baksidan av kniven. Lägg ner citrongräs och curry i löken. Fräs någon minut.

3

Tillsätt fond, fisksås och vatten. Koka i 15 minuter. Plocka bort citrongräset. Tillsätt crème fraiche. Koka upp.

4

Riv ingefäran och krama ur saften ner i grytan. Kärna ur paprikan och tärna den fint.

5

Lägg i paprika, nudlar och laxen i bitar. Sjud i ca 5 minuter tills allt är klart.

6

Toppa med böngroddar, strimlad salladslök, koriander och srirachasås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top