Du behöver
- 150 g mörk choklad
- 150 g smör
- 4 st ägg
- 2.5 dl socker
- 1 dl kakao
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 0.5 tsk salt
Spöken
4 st äggvitor
2 dl socker
0.5 tsk vinäger
lite mörk choklad
strösocker och kakao
Gör så här
Smält choklad och smör över vattenbad. Vispa ägg och socker tills det skummar och vänd ner i smörblandningen.
Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och salt i en skål och vänd ner det i degen. Sätt ugnen på 180 grader varmluft (200 grader vanlig).
Lägg bakplåtspapper i en form på cirka 20 x 30 cm. Grädda brownien i ugnen i 25–30 minuter – den ska vara något fast i mitten. Ta ut brownien och kyl den helt.
Spöken Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en stor ren skål. Tillsätt gradvis vinägern och sedan sockret under vispning. Marängmassan ska bli helt seg och styv.
Sätt ugnen på 120 grader. Fyll marängmassan i en engångsspritspåse eller fryspåse och skär ett litet hål.
Kläm ut höga smala toppar på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Baka spökena i cirka 45 minuter, stäng av ugnen och låt spökena torka helt i ugnen – gärna i några timmar.
Smält lite mörk choklad i mikron eller över vattenbad och fyll sedan i en liten fryspåse eller engångsspritspåse och spritsa ut chokladögon på spökena.
Gör en glasyr av florsocker, lite vatten och 1 tsk kakaopulver. Skär brownien i fyrkantiga bitar och ”limma” ett spöke på varje bit med glasyr.