Spökbrownies

Dessa spöklika brownies är svåra att motstå.


20 stycken

Du behöver

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 4 st ägg
  • 2.5 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt

Spöken

4 st äggvitor
2 dl socker
0.5 tsk vinäger
lite mörk choklad
strösocker och kakao

Gör så här

1

Smält choklad och smör över vattenbad. Vispa ägg och socker tills det skummar och vänd ner i smörblandningen.

2

Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och salt i en skål och vänd ner det i degen. Sätt ugnen på 180 grader varmluft (200 grader vanlig).

3

Lägg bakplåtspapper i en form på cirka 20 x 30 cm. Grädda brownien i ugnen i 25–30 minuter – den ska vara något fast i mitten. Ta ut brownien och kyl den helt.

4

Spöken Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en stor ren skål. Tillsätt gradvis vinägern och sedan sockret under vispning. Marängmassan ska bli helt seg och styv.

5

Sätt ugnen på 120 grader. Fyll marängmassan i en engångsspritspåse eller frys­påse och skär ett litet hål.

6

Kläm ut höga smala toppar på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Baka spökena i cirka 45 minuter, stäng av ugnen och låt spökena torka helt i ugnen – gärna i några timmar.

7

Smält lite mörk choklad i mikron eller över vattenbad och fyll sedan i en liten fryspåse eller engångssprits­påse och spritsa ut chokladögon på spökena.

8

Gör en glasyr av florsocker, lite vatten och 1 tsk kakaopulver. Skär brownien i fyrkantiga bitar och ”limma” ett spöke på varje bit med glasyr.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top