Spindelcookies

Läskigt goda cookies med kolahuvud och chokladben.


30 stycken

Du behöver

  • 225 g smör rumsvarmt
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl farinsocker knappt
  • 2 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 30 st toffifee
  • 50 g mörk choklad
  • Godisögon

Gör så här

1

Rör smör, socker, farinsocker och ägg till en massa.

2

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt, och rör ner det i degen.

3

Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig). Klä två plåtar med bakplåtspapper och använd två teskedar för att forma degen till bollar på plåtarna. De kommer att flyta ut, så placera dem med gott om plats runtom.

4

Grädda kakorna i 10–12 minuter tills de är gyllene men fortfarande mjuka i mitten. Ta bort kakorna och låt dem svalna helt.

5

Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad. Fyll chokladen i en liten engångsspritspåse eller fryspåse och skär ett litet hål. Använd chokladen för att limma godisögon på kolan. Gör sedan rader av choklad på varje kaka som ben och lägg en toffifee­kola ovanpå. Låt chokladen stelna helt före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top