Du behöver
Toscafyllning
75 g smör
3 msk strösocker
3 msk ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
75 g rostade hasselnötskärnor
Kakdeg
200 g smör
1 dl strösocker
2 st små ägg
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr
0.75 dl florsocker
2 msk kakaopulver
0.5 msk rumsvarmt smör
1 msk starkt varmt kaffe
Gör så här
Toscafyllning Smält smöret i en liten stekpanna. Tillsätt socker och sirap och rör om. Blanda i mjöl och mjölk och koka ihop under omrörning tills toscan tjocknar, 2–3 minuter. Blanda i nötterna. Ta av värmen och låt svalna.
Sätt ugnen på 225 grader.
Kakdeg Rör smör och socker poröst i matberedare monterad med kniv. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver, häll i, kör till en deg.
Dela degen i 3 delar, rulla dem till längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll i med tosca. Grädda i ugnens mitt ca 10 min.
Glasyr Blanda florsocker, kakaopulver, smör och kaffe till en slät smet. Ringla chokladglasyren över längderna, låt svalna något och skär i bitar.