Toscasnitt med chokladglasyr

Klassiska kakor med toscatopping och chokladglasyr.

Tillagningstid: 40 minuter
30 stycken

Du behöver

Toscafyllning

75 g smör
3 msk strösocker
3 msk ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
75 g rostade hasselnötskärnor

Kakdeg

200 g smör
1 dl strösocker
2 st små ägg
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr

0.75 dl florsocker
2 msk kakaopulver
0.5 msk rumsvarmt smör
1 msk starkt varmt kaffe

Gör så här

1

Toscafyllning Smält smöret i en liten stekpanna. Tillsätt socker och sirap och rör om. Blanda i mjöl och mjölk och koka ihop under omrörning tills toscan tjocknar, 2–3 minuter. Blanda i nötterna. Ta av värmen och låt svalna.

2

Sätt ugnen på 225 grader.

3

Kakdeg Rör smör och socker poröst i matberedare monterad med kniv. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver, häll i, kör till en deg.

4

Dela degen i 3 delar, rulla dem till längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll i med tosca. Grädda i ugnens mitt ca 10 min.

5

Glasyr Blanda florsocker, kakaopulver, smör och kaffe till en slät smet. Ringla chokladglasyren över längderna, låt svalna något och skär i bitar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top