Helstekt karré med kantareller och bacon

Smörstekta kantareller med fläskfilé och knaprig bacon blir en riktigt god höstmiddag.


8 portioner

Du behöver

  • 2 kg fläskkarré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör

Marinad

0.5 dl finhackade örter
1 st rivet skal av 1 citron
2 st rivna vitlöksklyftor
1 dl olivolja

Topping

200 g tärnat bacon
3 dl kantareller
3 msk lingon
0.5 dl finhackade örter
slätbladig persilja

Tillbehör

150 g kokta haricots verts
150 g kokta vaxbönor

Garnering

persilja

Gör så här

1

Putsa köttet och jämna till det runt om. Salta och peppra.

2

Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runt om på alla sidor.

3

Blanda örter, citronskal, vitlök och olja i en plastpåse. Lägg ner köttet i blandningen. Låt köttet marinera i några timmar i kylen. Ta upp köttet och låt det rinna av.

4

Sätt ugnen på 175 grader.

5

Lägg köttet i en smord eldfast form. Stek i ugnens mitt tills innertemperaturen är över 69 grader. Ta ut och låt köttet vila.

6

Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Ansa kantarellerna och dela dem om de är stora. Stek dem tills all vätska har kokat bort. Blanda bacon, svamp, lingon och hackade örter.

7

Skiva köttet och toppa med blandningen. Garnera med persilja och servera på en bädd av kokta bönor.

Annons
Scroll to Top