Du behöver
- 2 kg fläskkarré
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk smör
Marinad
0.5 dl finhackade örter
1 st rivet skal av 1 citron
2 st rivna vitlöksklyftor
1 dl olivolja
Topping
200 g tärnat bacon
3 dl kantareller
3 msk lingon
0.5 dl finhackade örter
slätbladig persilja
Tillbehör
150 g kokta haricots verts
150 g kokta vaxbönor
Garnering
persilja
Gör så här
Putsa köttet och jämna till det runt om. Salta och peppra.
Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runt om på alla sidor.
Blanda örter, citronskal, vitlök och olja i en plastpåse. Lägg ner köttet i blandningen. Låt köttet marinera i några timmar i kylen. Ta upp köttet och låt det rinna av.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg köttet i en smord eldfast form. Stek i ugnens mitt tills innertemperaturen är över 69 grader. Ta ut och låt köttet vila.
Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Ansa kantarellerna och dela dem om de är stora. Stek dem tills all vätska har kokat bort. Blanda bacon, svamp, lingon och hackade örter.
Skiva köttet och toppa med blandningen. Garnera med persilja och servera på en bädd av kokta bönor.