Äppel- och kanelglass

Glass som smakar äppelpaj. Kolasås är gott till.

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner

Du behöver

Äppelmos

2 st äpplen
0.5 dl strösocker
1 msk pressad citronsaft

Glass

0,75 dl strösocker
1 dl vatten
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker

Garnering

äppelklyftor
kanelstänger

Gör så här

1

Äppelmos Skala och tärna äpplena. Koka dem till mos tillsammans med socker och citronsaft. Låt svalna.

2

Glass Koka upp socker och vatten. Vispa upp äggulorna i en skål och häll den varma sockerlagen över dem under vispning.

3

Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm försiktigt under omrörning tills smeten tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna i vattenbad. Rör då och då.

4

Vispa grädden och blanda med glassmeten. Vänd ner äppelmos, kanel och vaniljsocker. Häll smeten i en form och frys i minst 5 timmar.

5

Garnering Stjälp upp glassen och garnera med äppelklyftor och kanel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top