Du behöver
Äppelmos
2 st äpplen
0.5 dl strösocker
1 msk pressad citronsaft
Glass
0,75 dl strösocker
1 dl vatten
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
Garnering
äppelklyftor
kanelstänger
Gör så här
Äppelmos Skala och tärna äpplena. Koka dem till mos tillsammans med socker och citronsaft. Låt svalna.
Glass Koka upp socker och vatten. Vispa upp äggulorna i en skål och häll den varma sockerlagen över dem under vispning.
Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm försiktigt under omrörning tills smeten tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna i vattenbad. Rör då och då.
Vispa grädden och blanda med glassmeten. Vänd ner äppelmos, kanel och vaniljsocker. Häll smeten i en form och frys i minst 5 timmar.
Garnering Stjälp upp glassen och garnera med äppelklyftor och kanel.