Du behöver
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st gul lök
- 3 st salladslökar
- 1 st aubergine
- 1 st zucchini
- 2 st paprikor
- 8 st cocktailtomater
- 4.5 msk olivolja
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 msk tomatpuré
- 3 dl vatten
- 1 dl kärnfria oliver
- knippe persilja
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk socker
- salt och peppar
Servering
4 prt port nykokt pasta
Gör så här
Skala och hacka vitlöken och löken. Ansa och hacka salladslöken. Ansa och småtärna auberginen och zucchinin. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Dela tomaterna.
Fräs det hackade och tärnade, var för sig, i 2/3 delar av oljan och lägg efterhand i en gryta. Smula över buljongtärningen, tillsätt tomatpurén och rör om.
Späd med vattnet och koka på medelstark värme ca 10 minuter.
Fräs tomaterna i resten av oljan och lägg dem i grytan tillsammans med oliver och hackad persilja.
Smaka av grönsaksröran med citronsaft, socker, salt och peppar. Låt allt bli genomvarmt. Servera med nykokt pasta.