Risotto med tomater och örter

Krämig risotto tillsammans med tomater och mozzarella.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 l vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl arborioris
  • 1 dl vitt vin
  • 250 g cocktailtomater
  • 50 g Parmesan
  • 50 g smör rumsvarmt i bitar

Servering

150 g haricots verts
1 st burrata mozzarella
2.5 msk grovhackad basilika
50 g pinjenötter
olivolja

Gör så här

1

Koka upp vatten med buljong. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en rejäl kastrull med olivolja och fräs lök och vitlök tills blandningen är mjuk och blank.

2

Häll ner riset och rosta det i några minuter, rör då och då. Häll ner vinet och låt det koka upp. Häll ner ett par skedar buljong och sänk värmen. Rör då och då. Så snart buljongen kokat in i riset tillsätter du mer buljong.

3

Dela tomaterna i halvor eller kvartar och finriv parmesanen.

4

Låt risotton puttra på medelvärme i 15 minuter tills riset mjuknar men fortfarande har en hård kärna kvar. Blanda ner tomaterna, hälften av parmesanen och smöret. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.

5

Sjud haricot verts i lättsaltat vatten i 3 minuter. Häll av kokvattnet och lägg upp risotton på portionstallrikar.

6

Servera med haricots verts och garnera med burrata i mindre bitar och toppa med hackad basilika och rostade pinjenötter, tillsätt lite av parmesanosten och ringla över lite olivolja. Servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top