Två sorters grillspett: lamm och halloumiost

Perfekta bjudmaten eftersom kött, ost och grönsaker marineras och träs upp på spett i god tid före grillning.

Tillagningstid: 45 minuter | Extra tid: 120 minuter
6 portioner

Du behöver

Grillspett

600 g benfri lammstek
500 g halloumi
2 st aubergine mindre
2 st gröna paprikor
2 st rödlökar
salt
nymald peppar

Marinad

1.5 dl olivolja
1.5 tsk sambal oelek
rivet skal och saft av 1 citron
4 st rivna vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 msk spiskummin
2 msk oregano
salt
peppar

Gör så här

1

Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp den i tre skålar.

2

Skär lamm, halloumi och aubergine i mindre kuber, cirka 2×2 centimeter.

3

Marinera i separata skålar, minst 2 timmar men gärna längre.

4

Skär paprikan i bitar och löken i klyftor.

5

Om du använder grillspett av trä, lägg dem i blöt i kallt vatten en stund så bränns de inte så lätt.

6

Varva på spett: lamm, paprika och lök.

7

Varva på vegospetten: halloumi, paprika, aubergine och lök.

8

Grilla spetten runt om över glöd.

9

Krydda med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top