Du behöver
Grillspett
600 g benfri lammstek
500 g halloumi
2 st aubergine mindre
2 st gröna paprikor
2 st rödlökar
salt
nymald peppar
Marinad
1.5 dl olivolja
1.5 tsk sambal oelek
rivet skal och saft av 1 citron
4 st rivna vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 msk spiskummin
2 msk oregano
salt
peppar
Gör så här
Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp den i tre skålar.
Skär lamm, halloumi och aubergine i mindre kuber, cirka 2×2 centimeter.
Marinera i separata skålar, minst 2 timmar men gärna längre.
Skär paprikan i bitar och löken i klyftor.
Om du använder grillspett av trä, lägg dem i blöt i kallt vatten en stund så bränns de inte så lätt.
Varva på spett: lamm, paprika och lök.
Varva på vegospetten: halloumi, paprika, aubergine och lök.
Grilla spetten runt om över glöd.
Krydda med salt och peppar.