Du behöver
- 200 g smör rumsvarmt
- 400 g mandelmassa
- 4 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk grovstött kardemumma
- smör och 1 dl mandelflan till formen
Citronkräm
2 dl färskost
1 dl gräddfil
1 st citron
1.5 dl florsocker
0.5 tsk äkta vaniljpulver
Servering
färska bär
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela smöret i mindre bitar och tillsätt i en bunke. Grovriv mandelmassan och tillsätt, blanda samman till en krämig massa.
Knäck ner ett ägg i taget under vispning och rör till sist ner mjölet och kardemumman.
Smörj en form med bakplåtspapper som mäter ca 20×20 cm med smör och strö ut mandelflan.
Bred ut smeten och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter tills den är genomgräddad och fått fin färg.
Vispa samman alla ingredienser till citronkrämen i en bunke och ställ in en stund i kylen att stelna.
Garnera kakan när den svalnat med krämen och servera med valfria bär.