Mazarinrutor med citronkräm och färska bär

Ljuvlig kaka att njuta av till kaffet eller som dessert.

Tillagningstid: 45 minuter | Extra tid: 25 minuter
25 stycken

Du behöver

  • 200 g smör rumsvarmt
  • 400 g mandelmassa
  • 4 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk grovstött kardemumma
  • smör och 1 dl mandelflan till formen

Citronkräm

2 dl färskost
1 dl gräddfil
1 st citron
1.5 dl florsocker
0.5 tsk äkta vaniljpulver

Servering

färska bär

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Dela smöret i mindre bitar och tillsätt i en bunke. Grovriv mandelmassan och tillsätt, blanda samman till en krämig massa.

3

Knäck ner ett ägg i taget under vispning och rör till sist ner mjölet och kardemumman.

4

Smörj en form med bakplåtspapper som mäter ca 20×20 cm med smör och strö ut mandelflan.

5

Bred ut smeten och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter tills den är genomgräddad och fått fin färg.

6

Vispa samman alla ingredienser till citronkrämen i en bunke och ställ in en stund i kylen att stelna.

7

Garnera kakan när den svalnat med krämen och servera med valfria bär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top