Pesto genovese

Ett pestorecept signerat Anna Maria Corazza Bildt. Så gott i sin enkelhet - en klassisk favorit!

Tillagningstid: 20 minuter
0 styck

Du behöver

  • 200 g färsk basilika
  • 3 g salt
  • 80 g pinjenötter
  • 120 g lagrad pecoriniost
  • 40 g parmesanost
  • 2 dl extra virgin olivolja

Gör så här

1

Finhacka basilikan med lite salt. Lägg i en mortel och häll i lite pinjenötter och riven ost i taget som du stöter sönder med morteln.

2

Späd samtidigt blandningen med olivolja, lite i taget.

3

Rör med omsorg tills det blir en krämig konsistens. Tips! För en snabb variant: kör alla ­ingredienser i en matberedare ­några minuter, eller använd en stavmixer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top