Anna Marias färska pasta

Ett recept från Anna Maria Corazza Bildts slottskök.

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 400 g durumvetemjöl

Gör så här

1

Häll mjölet i en hög på ­arbetsytan och knäck äggen i mitten. Blanda äggen med mjölet, från mitten och utåt, använd fingrarna.

2

Knåda ordentligt tills degen blir smidig. Dela degen till två bollar. Täck med t ex plastfolie, låt vila i 30 minuter.

3

Platta ut degen med handflatorna. Fortsätt kavla ut med en träkavel tills degen är tillräckligt tunn.

4

Skär till pastan i en pastamaskin eller med en kniv i lika breda strimlor. Sikta över lite mjöl medan du jobbar med degen.

5

Den färdiga pastan kokas i 2–5 minuter, beroende på tjocklek, i lättsaltat vatten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top