Kycklingklubbor med citron & timjan

Denna allt-i-ett-rätt på plåt kräver lite förberedelser, men blir fantastiskt god!

Tillagningstid: 55 minuter | Extra tid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor
  • salt
  • 3.5 msk olivolja
  • 4 st citronskivor
  • 1 st knippe timjan

Grönsaker

5 st schalottenlökar
1 st röd paprika
1 st fänkål
2.5 st morötter
1 kg potatis
4 msk olivolja

Garnering

färsk timjan

Servering

tomatsallad
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
50 g smulad ädelost

Gör så här

1

Krydda kycklingen med salt och citronpeppar. Bryn i hälft­en av oljan ca 5 minuter på varje sida, ta upp på ett fat. 2  Stek citronskivorna i resten av oljan ca 1 minut på varje sida. Ta upp på ett fat. Dela timjanknippet i 4 buketter.

2

Grönsaker  Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela löken.Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och klyfta fänkålen. Skala morötterna och skär i bitar. Tvätta och dela potatisen.

3

Blanda grönsakerna med olja i en stor långpanna. Salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter.

4

Toppa varje kycklingklubba med en timjanbukett och en ­citronskiva, bind med steksnöre.

5

Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Lägg kycklingen i långpannan med grönsakerna. Rosta i ca 35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna är klara.

6

Garnering Toppa med timjan, chiliflingor och flingsalt.

7

Servering Servera med tomatsallad och creme fraiche blandad med majonnäs och fetaost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top