Du behöver
- 4 st kycklingklubbor
- salt
- 3.5 msk olivolja
- 4 st citronskivor
- 1 st knippe timjan
Grönsaker
5 st schalottenlökar
1 st röd paprika
1 st fänkål
2.5 st morötter
1 kg potatis
4 msk olivolja
Garnering
färsk timjan
Servering
tomatsallad
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
50 g smulad ädelost
Gör så här
Krydda kycklingen med salt och citronpeppar. Bryn i hälften av oljan ca 5 minuter på varje sida, ta upp på ett fat. 2 Stek citronskivorna i resten av oljan ca 1 minut på varje sida. Ta upp på ett fat. Dela timjanknippet i 4 buketter.
Grönsaker Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela löken.Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och klyfta fänkålen. Skala morötterna och skär i bitar. Tvätta och dela potatisen.
Blanda grönsakerna med olja i en stor långpanna. Salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Toppa varje kycklingklubba med en timjanbukett och en citronskiva, bind med steksnöre.
Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Lägg kycklingen i långpannan med grönsakerna. Rosta i ca 35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna är klara.
Garnering Toppa med timjan, chiliflingor och flingsalt.
Servering Servera med tomatsallad och creme fraiche blandad med majonnäs och fetaost.