Kalljästa frallor med valnötter och torkade aprikoser

Valnötter och torkade aprikoser är fantastiskt gott i frukostbröd.

Tillagningstid: 15 minuter | Extra tid: 180 minuter
18 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 dl aprikoser torkade och fint skurna
  • 10.5 dl rågsikt

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av vattnet, socker, salt, valnötter, aprikoser och allt mjöl (ta inte mer mjöl än det som står angivet).

2

Arbeta ihop till en jämn och slät deg. Strö på lite mjöl och täck med plastfilm. Ställ bunken kallt i 2-3 timmar.

3

Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Strö lite rågsikt ovanpå. Dela degen med hjälp av två degskrapor i 18 jämnstora bitar.

4

Sätt ugnen på 250 grader.  Lägg degbitarna på 2 bakpappersklädda plåtar. Låt dem jäsa i 20–30 minuter.

5

Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt frallorna svalna på galler under en bakduk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top