Du behöver
- 50 g jäst
- 50 g smör
- 4 dl mjölk
- 1.5 msk fiberhusk
- 2 msk strösocker
- 1 tsk salt
- 3 dl bovetemjöl
- 5,5 dl glutenfri mjölblandning fin
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.
Tillsätt lite av degvätskan till jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan och fiberhusken och låt den svälla i 5 minuter.
Rör ner socker, salt, bovetemjöl och det mesta av mjölmixen. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Strö lite mjölmix ovanpå och låt den jäsa övertäckt i 30 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord, dela den i 12 jämnstora bitar. Kavla ut varje till en rundel som mäter ca 12 cm i diameter.
Lägg tekakorna på 2 bakpappersklädda plåtar. Nagga dem med en gaffel och låt dem jäsa övertäckta under en bakduk i ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 10 –12 minuter. Låt tekakorna svalna under en bakduk på ett galler.