Glutenfria tekakor av bovetemjöl

Saftiga och härliga tekakor utan gluten.

Tillagningstid: 25 minuter | Extra tid: 60 minuter
12 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 1.5 msk fiberhusk
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl bovetemjöl
  • 5,5 dl glutenfri mjölblandning fin

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.

3

Tillsätt lite av degvätskan till jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan och fiberhusken och låt den svälla i 5 minuter.

4

Rör ner socker, salt, bovetemjöl och det mesta av mjölmixen. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Strö lite mjölmix ovanpå och låt den jäsa övertäckt i 30 minuter.

5

Ta upp degen på ett mjölat bakbord, dela den i 12 jämnstora bitar. Kavla ut varje till en rundel som mäter ca 12 cm i diameter.

6

Lägg tekakorna på 2 bakpappersklädda plåtar. Nagga dem med en gaffel och låt dem jäsa övertäckta under en bakduk i ca 30 minuter.

7

Grädda i mitten av ugnen i 10 –12 minuter. Låt tekakorna svalna under en bakduk på ett galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top