Du behöver
- 100 g digestivekex
- 3 msk råsocker
- 100 g smör
- 1 tsk kardemumma
Fyllning
3 st ägg
1 dl strösocker
0.5 tsk äkta vanilj
1 st lime
250 g mascarponeost
3 dl vispgrädde
250 g frysta lingon
2 msk flytande honung
1 tsk kanel
100 g rostade hasselnötter
Topping
lingonpulver
honungslingon
Gör så här
Mixa kexen till ett fint smul, blanda med råsocker. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötaktigt. Blanda med kaksmul och kardemumma. Fördela i en springform, ca 20 cm.
Fyllning Separera äggulorna från vitorna. Vispa gulorna vitt och fluffigt med socker och vanilj. Blanda i limeskal och -saft, mascarpone och grädde. Vispa till en slät kräm.
Rengör visparna noga. Vispa vitorna till ett hårt skum, blanda med äggulesmeten.
Värm lingon och honung med kanel tills honungen smält. Rör försiktigt så bären inte mosas.
Fördela lingon och nötter i formen, spar lite lingon till topping. Fyll på med krämen. Plasta in och låt stå i frysen i minst 3 timmar.
Topping Garnera kakan med lingonpulver och honungslingon.