Sallad med färgglada betor, apelsin och ädelost

Salladen med rotfrukter, valnötter och ädelost passar utmärkt till det småvarma på julbordet. Dillvinägretten blir pricken över i.

Tillagningstid: 45 minuter
0 styck

Du behöver

  • 500 g Blandade betor Blanda rödbetor, gulbetor och polakbtor
  • 2 st apelsiner
  • 140 g ädelost
  • 1 dl valnötter

Dillvinägrett

0.5 dl olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk fransk senap
3 msk finhackad dill
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

1

Tvätta betorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i ca 30 minuter. Koka betorna i olika kastruller, framför allt rödbetorna. Betorna färgar annars av sig på varandra.

2

Häll av kokvattnet och lägg betorna i kallt vatten. Dra av skalet när de svalnat. Skär betorna i lagom stora klyftor.

3

Skala apelsinerna och skär ut skinn- och hinnfria klyftor. Dela osten i mindre bitar. Grovhacka valnötterna.

4

Fördela samtliga ingredienser i en skål eller på ett uppläggningsfat.

5

Dillvinägrett Rör samman samtliga ingredienser till vinägretten. Ringla den över salladen strax före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top