Du behöver
- 500 g Blandade betor Blanda rödbetor, gulbetor och polakbtor
- 2 st apelsiner
- 140 g ädelost
- 1 dl valnötter
Dillvinägrett
0.5 dl olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk fransk senap
3 msk finhackad dill
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Tvätta betorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i ca 30 minuter. Koka betorna i olika kastruller, framför allt rödbetorna. Betorna färgar annars av sig på varandra.
Häll av kokvattnet och lägg betorna i kallt vatten. Dra av skalet när de svalnat. Skär betorna i lagom stora klyftor.
Skala apelsinerna och skär ut skinn- och hinnfria klyftor. Dela osten i mindre bitar. Grovhacka valnötterna.
Fördela samtliga ingredienser i en skål eller på ett uppläggningsfat.
Dillvinägrett Rör samman samtliga ingredienser till vinägretten. Ringla den över salladen strax före servering.