Apelsinglaserade palsternackor med kanel & rosépeppar

En ny matig vegetarisk favorit på julbordet. Använd gärna en lite större stekpanna för att undvika att sockret bränns vid.

Tillagningstid: 30 minuter
0 portion

Du behöver

  • 800 g palsternackor
  • 4 msk smör
  • rivet apelsinskal av en halv apelsin
  • 1 st pressad apelsinsaft av 1 apelsin
  • 2 msk rörsocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • rosmarin

Gör så här

1

Skala palsternackorna och dela dem i jämnstora stavar, ca 5-7 cm långa.

2

Koka stavarna i lättsaltat vatten i ca 4-5 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av.

3

Hetta upp smöret i en rymlig stekpanna. Stek palsternackorna så att de får fin färg runt om. Strö över apelsinskal och pressa över apelsinsaft.

4

Strö på socker, kanel och rosépeppar.

5

Stek vidare tills palsternackorna har fin färg och nästan är helt glaserade.

6

Hacka rosmarin och strö över den.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top