Fyllig chokladkaka – med len mjölkchokladganache

En riktig chokladdröm ­toppad med magiskt god mjölkchokladganache, hackad choklad och flingsalt.

Tillagningstid: 60 minuter
12 bitar

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl

Chokladkräm

100 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
1.5 dl grädde
2 msk smör
1 msk ljus sirap

Topping

50 g mjölkchoklad
1 nypa flingsalt

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, 22 cm i diameter.

2

Grovhacka chokladen. Smält över vattenbad. Låt svalna något.

3

Dela smöret i mindre bitar. Vispa det vitt och fluffigt med sockret. Separera äggen. Rör ner äggulorna, en i taget, i smörblandningen. Vispa till en fluffig kräm. Tillsätt den smälta chokladen och blanda.

4

Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner mjölet i chokladsmeten, blanda till en slät smet. Vänd sist ner de vispade äggvitorna.

5

Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25–30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Ställ att svalna.

6

Chokladkräm Grovhacka chokladen. Värm grädden i en kastrull. Blanda ner chokladen och rör tills den smält. Tillsätt smör och sirap, blanda till en slät kräm. Dra från värmen och häll upp krämen i en bunke. Låt svalna något så den tjocknar lite i konsistensen.

7

Topping Lägg kakan på ett fat och bred på krämen. Toppa med hackad choklad och flingsalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top