Du behöver
- 200 g mörk choklad
- 150 g smör
- 2 dl socker
- 4 st ägg
- 1.5 dl vetemjöl
Chokladkräm
100 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
1.5 dl grädde
2 msk smör
1 msk ljus sirap
Topping
50 g mjölkchoklad
1 nypa flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, 22 cm i diameter.
Grovhacka chokladen. Smält över vattenbad. Låt svalna något.
Dela smöret i mindre bitar. Vispa det vitt och fluffigt med sockret. Separera äggen. Rör ner äggulorna, en i taget, i smörblandningen. Vispa till en fluffig kräm. Tillsätt den smälta chokladen och blanda.
Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner mjölet i chokladsmeten, blanda till en slät smet. Vänd sist ner de vispade äggvitorna.
Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25–30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Ställ att svalna.
Chokladkräm Grovhacka chokladen. Värm grädden i en kastrull. Blanda ner chokladen och rör tills den smält. Tillsätt smör och sirap, blanda till en slät kräm. Dra från värmen och häll upp krämen i en bunke. Låt svalna något så den tjocknar lite i konsistensen.
Topping Lägg kakan på ett fat och bred på krämen. Toppa med hackad choklad och flingsalt.