Du behöver
- smör och ströbröd till formen
- 100 g smör
- 2 dl brun farin
- 3 msk mörkt muscovadosocker
- 2 st ägg
- 1.5 dl gräddfil
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kryddnejlika
- 1 tsk bikarbonat
Glasyr
1.5 dl florsocker
1.5 msk vatten
Garnering
polkagrisar krossade
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund kakform, ca 1 1/2 liter.
Rör smör och socker poröst, använd elvisp eller köksmaskin monterad med visp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop.
Rör ner gräddfilen. Blanda vetemjöl, kryddor och bikarbonat och vänd ner i smeten, vispa ihop noga.
Häll smeten i formen och jämna till ytan. Sätt formen i nedre delen av ugnen 50–60 minuter, eller tills kakan är genomgräddad, känn med provsticka. Låt svalna något och stjälp upp. Låt kallna.
Glasyr Blanda ihop ingredienserna till glasyren och ringla den över kakan.
Garnering Toppa med krossade polkagrisar.