Smakrik kantarellpaj med taleggio

Höstpaj med kantareller, färsk rosmarin och smakrik taleggio-ost.


6 portioner

Du behöver

Deg

1 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl
2 krm salt
150 g kallt smör
2 msk kallt vatten

Fyllning

1 l rensade kantareller
1 st gul lök
2 msk hackad färsk rosmarin
2 tsk flytande honung
salt
nymald svartpeppar
175 g taleggio

Äggstanning

3 st ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde

Gör så här

1

Deg Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa i matberedare. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt i plastpåse cirka 1 timme.

2

Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga bottnen med gaffel. Ställ kallt ca 30 minuter.

3

Förgrädda cirka 10 minuter.

4

Fyllning: Dela kantarellerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Mjukstek kantareller och lök i smör tills vätskan kokat bort. Blanda i rosmarin och honung mot slutet. Salta och peppra. Låt svalna.

5

Bred ut kantarellfräset i det förgräddade skalet. Skär osten i 1 cm tjocka skivor, fördela över svampen.

6

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.

7

Grädda mitt i ugnen tills fyllningen stannat och pajen fått fin färg, cirka 40 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top