Du behöver
- 1 st kyckling à 1,2 kg
- färskpressad saft av en halv citron
- salt
- nymalen svartpeppar
- 1.5 tsk torkad timjan
- 4 st citronskivor
- 3 msk olivolja
- 1 kg potatis
- 1 st citron
- 0.25 kruka färsk timjan
- 4 msk olivolja
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
- 1 st kvisttomat
- 1 dl marinerade oliver
- 75 g fetaost
- 2 dl tjock grekisk yoghurt
- ett par droppar tabasco
Ugn: 200°
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Gnid in kycklingen med citronsaft, salt, peppar och timjan.
Bind kyckling och citronskivor med steksnöre och lägg på en plåt. Ringla över olivolja. Stek i mitten av ugnen ca 45 minuter. Vänd gärna kycklingen 2 gånger under tiden.
Borsta och tvätta potatisen väl, dela den i halvor. Skär citronen i bitar. Blanda potatis, citron, vitlöksklyftor, timjankvistar och olivolja i en bunke. Salta och peppra.
Placera potatisblandningen runt kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 35 minuter, eller tills allt är klart. Rör gärna om i potatisen och ringla skyn över kycklingen 2–3 gånger under tiden.
Ta ut och toppa potatisen med hackad tomat, oliver och smulad fetaost.
Servering: Bjud rätten med grekisk yoghurt blandad med tabasco.