Grillad banan med chokladsås

Mycket enklare än såhär kan en sommardessert inte bli. Släng på bananer på grillen och njut!

Tillagningstid: 15 minuter | Extra tid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 4 st bananer

Chokladsås

100 g mörk choklad 70%
1 msk smör
1 msk sirap
3 msk ljust muscovadosocker
1 dl grädde
1 nypa flingsalt

Servering

1 dl kokosflakes
1 pkt hallon ca 200g
0,5 l vaniljglass

Gör så här

1

Tänd grillen och lägg ut en jämn bädd med glödande grillkol. Lägg ut bananerna på grillen över direkt värme och grilla tills de är mjuka.  

2

Grovhacka under tiden chokladen och lägg ner i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till chokladsåsen. Hetta upp över medelvärme och rör tills chokladen smält. 

3

Lägg upp bananerna på portionsfat. Gör ett snitt längs med i mitten och tryck tills de öppnar sig. Lägg över en kula glass och ringla ut chokladsås. Toppa med rostad kokos och hallon. Servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top