Panzanella caprese

Du behöver 300 g tomater olikfärgade 1 st paprika gul 15 cm slanggurka 2 st schalottenlök 2 st basilika kvistar 1 st vitlöksklyfta 1 dl...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g tomater olikfärgade
  • 1 st paprika gul
  • 15 cm slanggurka
  • 2 st schalottenlök
  • 2 st basilika kvistar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skiva surdegsbröd stora
  • 2 msk olivolja
  • 2 st mozzarellabollar
  • 100 g charkuterier tunna skivor, blandade

Gör så här

1

Skär tomaterna i bitar. Dela och kärna ur paprikan, tärna den fint. Skala gurkan, dela den på längden. Kärna ur med en tesked och tärna den fint. Skala schalottenlöken och klyfta den tunt. Lägg allt i en skål och riv över basilika. 

2

Finhacka vitlöken och blanda med olivolja, vinäger och kryddor. Häll dressingen över salladen och blanda ordentligt. Täck över och låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. 

3

Skär under tiden surdegsbrödet i stora bitar. Ringla över olja och grilla eller rosta brödet tills det får fin färg på båda sidor.

4

Lägg bitarna på ett fat. Riv mozzarellan i stora bitar och lägg dem ovanpå. Skeda över salladen. Placera ut charkskivorna lite snyggt här och var. Peppra lite extra och strö över några basilikablad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top