Du behöver
- 200 g mörk choklad hackad
- 400 g kidneybönor sköljda och avrunna
- 150 g smör rumsvarmt
- 2,5 dl florsocker
- 3 st ägg
- 1,5 dl mandelmjöl
Färskostkräm
200 g cream cheese Philadelphia
3 msk florsocker
Garnering och servering
hallonpulver
125 g färska hallon
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen.
Mixa bönorna i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Mixa i florsockret. Rör i ett ägg i taget. Häll i chokladen och mixa till en jämn smet. Mixa i mandelmjölet till en slät smet.
Häll smeten i en springform klädd med bakplåtspapper, ca 22 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt kakan kallna.
Färskostkräm Vispa upp cream cheese i en bunke. Tillsätt siktat florsocker och vispa ihop.
Garnering och servering Toppa kakan med krämen. Garnera med hallonpulver och servera med färska hallon.