Kladdkaka med choklad och bönor

Du behöver 200 g mörk choklad hackad 400 g kidneybönor sköljda och avrunna 150 g smör rumsvarmt 2,5 dl florsocker 3 st ägg 1,5 dl...

Tillagningstid: 50 minuter
6 bitar

Du behöver

  • 200 g mörk choklad hackad
  • 400 g kidneybönor sköljda och avrunna
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 2,5 dl florsocker
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl mandelmjöl

Färskostkräm

200 g cream cheese Philadelphia
3 msk florsocker

Garnering och servering

hallonpulver
125 g färska hallon

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen.

2

Mixa bönorna i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Mixa i florsockret. Rör i ett ägg i taget. Häll i chokladen och mixa till en jämn smet. Mixa i mandelmjölet till en slät smet.

3

Häll smeten i en springform klädd med bakplåtspapper, ca 22 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt kakan kallna. 

4

Färskostkräm Vispa upp cream cheese i en bunke. Tillsätt siktat florsocker och vispa ihop. 

5

Garnering och servering Toppa kakan med krämen. Garnera med hallonpulver och servera med färska hallon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top