Du behöver
- 1 bitar färsk jäst 3 g
- 2,5 dl kallt vatten
- 1 st äggvita
- 2 msk rapsolja
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
- 1 dl durramjöl 65g
- 1 dl potatismjöl 60g
- 1 dl rismjöl 55g
- 1 msk majsstärkelse
- 1 msk fiberhusk
- 6 st torkade aprikoser finhackade
- 0,5 dl rostade hasselnötter hackade
- durramjöl att strö över
Gör så här
På kvällen Vispa ut jästen i vattnet i en bunke. Vispa ner äggvita, rapsolja och honung i vattnet.
Tillsätt sedan salt, durramjöl, potatismjöl, rismjöl och majsstärkelse och vispa slätt. Tillsätt fiberhusk under fortsatt vispning (viktigt att vispa så att husken fördelas jämnt).
Vänd ner aprikos och nötter. Täck bunken med plastfolie, låt jäsa i rumstemperatur över natten eller cirka 10 timmar.
På morgonen Sätt ugnen på 225 grader.
Stjälp upp degen på mjölad bänk och dela i 10 bitar. Forma försiktigt, utan att trycka för mycket, till runda frallor och lägg på en papprad plåt. Strö lite durramjöl över.
Grädda i övre delen av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler.
Tips: Förvara frallorna i frysen om de inte äts direkt.