Du behöver
- 250 g rödkål
- 150 g grönkål
- 1 st rött äpple
- 0,5 st rödlök
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 dl crème fraîche
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vinäger
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 st granatäpple
- 50 g valnötskärnor
- 400 g varmrökt lax
Gör så här
1
Strimla rödkålen fint och lägg i en stor skål. Skär bort den träiga mittnerven på grönkålen och skär resten i små bitar (om du inte använder färdigskuren på påse). Skär bort kärnhuset på äpplet och skär i tunna halvmånar, skala och skiva rödlöken tunt. Lägg allt i skålen.
2
Rör ihop majonnäs, crème fraiche, senap, vinäger, salt och peppar. Häll över salladen och blanda.
3
Pilla kärnorna ur granatäpplet och strö över salladen tillsammans med brutna bitar av valnötter och varmrökt lax.