Vintersallad med varmrökt lax

En härlig, vintrig laxsallad med kål, äpple och valnötskärnor.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g rödkål
  • 150 g grönkål
  • 1 st rött äpple
  • 0,5 st rödlök
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 st granatäpple
  • 50 g valnötskärnor
  • 400 g varmrökt lax

Gör så här

1

Strimla rödkålen fint och lägg i en stor skål. Skär bort den träiga mittnerven på grönkålen och skär resten i små bit­ar (om du inte använder färdigskuren på påse). Skär bort kärnhuset på äpplet och skär i tunna halvmånar, skala och skiva rödlöken tunt. Lägg allt i skålen. 

2

Rör ihop majonnäs, crème fraiche, senap, vinäger, salt och peppar. Häll över salladen och blanda. 

3

Pilla kärnorna ur granatäpplet och strö över salladen tillsammans med brutna bitar av valnötter och varmrökt lax. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top