Du behöver
- 75 g smör
- 0,5 tsk kardemummakärnor hela
- 3,5 dl mandelmjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 100 g mandelmassa
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl lingon frysta, ej tinade
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull, ställ kastrullen åt sidan.
Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda kardemumma, mandelmjöl och bakpulver i en skål.
Riv mandelmassan grovt på rivjärn.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke, enklast går det med elvisp.
Tillsätt smör, mandelmjölsblandning och mandelmassa i äggsmeten och rör om så att allt blandas.
Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt eller ställ dubbla muffinsformar på en bakplåt.
Fördela smeten i formarna, det är lagom att fylla dem till hälften. Strö några frysta lingon ovanpå varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna på ett galler.
Tips: Låt muffinsen svalna ordentligt innan de lossas från papperet, annars kan de bli smuliga. Muffinsen går bra att frysa.