Kakaovåfflor med kolasås

Den glutenfria våfflan görs på bovetemjöl och potatismjöl och smaksätts med kakao. Det är också gott att ringla smält choklad över våfflan.

Tillagningstid: 15 minuter
5 stycken

Du behöver

  • 50 g smör
  • 75 g bovetemjöl
  • 100 g potatismjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk flytande honung
  • smör till laggen

Till servering

dulce de leche kolakräm på burk
björnbär färska eller frysta
kakaonibs

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna något.

2

Blanda alla torra ingredienser väl i en separat bunke. Tillsätt alla våta ingredienser och blanda till en jämn smet.

3

Hetta upp ett våffeljärn, ha i lite smör i järnet före första våfflan, sedan behövs inget mer fett.

4

Grädda våfflorna gyllene, när ångan från våffeljärnet avtar något brukar våfflorna vara klara.

5

Servera med en generös klick dulce de leche, några björnbär och lite kakaonibs.

6

Tips: Kakaonibs är bitar av skalad, krossad kakaoböna. Finns i välsorterade matbutiker.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top