Du behöver
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st citron
- 500 g kycklingfilé
Dressing
1 st liten vitlöksklyfta
1 st äggula
3 st sardellfiléer
2 dl riven parmesanost
1 msk pressad citron
1 dl varmpressad rapsolja
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar
Sallad
160 g tärnad pancetta
2 st avokador
50 g pinjenötter
romansalladshuvuden
20 g Parmesan riven
Gör så här
Häll yoghurten i en påse. Skala och riv vitlöken. Riv skalet på citronen fint. Lägg rivet i påsen och pressa i citronsaften. Lägg i kycklingfiléerna, förslut påsen och massera runt så att marinaden täcker kycklingen. Låt marinera i 1 timme i kylen. Värm ugnen till 175 grader.
Dressing Skala och riv vitlöken fint. Lägg i en matberedare med äggula, sardellfiléer, parmesan och citronsaft. Mixa ihop, tillsätt sedan olja i en tunn stråle under fortsatt mixning tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Ta kycklingen ur påsen. Skaka av överflödig marinad. Salta och peppra. Stek eller grilla filéerna till fin färg. Lägg i en form, och laga klart i ugn till en innertemperatur på 70 grader.
Sallad Fräs pancettan knaprig. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Rosta pinjenötterna i torr panna. Skär salladen grovt, skölj och torka den. Blanda salladen med några matskedar av dressingen; den ska bli krämig men inte blöt. Lägg upp sallad, kyckling, avokado, pancetta, pinjenötter och riven parmesan i skålar.
En klassisk caesarsallad innehåller varken kyckling, pancetta, pinjenötter eller avokado, men regler är ju till för att brytas, eller hur?