Du behöver
- 1 dl vit quinoa
- 4 st tomater
- 1 st burk cocktailtomater
- 150 g haricots verts
- 150 g fetaost
- 70 g blandade salladsskott
- 2.5 msk rostade solroskärnor
Tomatdressing
8 st cocktailtomater
0.5 st citron
2 msk vit balsamvinäger
4 msk olivolja
1 tsk flytande honung
1 nypa chiliflakes
1 msk finhackad basilika
salt och svartpeppar
Gör så här
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
Skiva tomaterna och halvera cocktailtomaterna.
Koka de färska bönorna i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter.
Skölj burkbönorna i kallt vatten, låt rinna av. Dela osten i mindre bitar.
Varva quinoa med tomater, bönor, fetaost och sallad på ett fat. Strö över solroskärnor.
Tomatdressing Dela tomaterna. Mixa dem till en slät dressing tillsammans med citronsaft, vinäger, olja, honung, chiliflakes och basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till salladen.
Tips : Prova också att blanda några matskedar av dressingen med tjock yoghurt.
Här använder vi tomater både i den matiga salladen och i den friska dressingen.