Du behöver
- 250 g mörk bakchoklad
- 50 g ljus bakchoklad
- 1 dl vispgrädde
- 3 msk crème fraîche
- 25 g smör rumstempererat
- 1 dl kakaopulver till rullning
Gör så här
Hacka chokladen. Koka upp grädde, crème fraiche och smör i en släpplättpanna med hög kant, cirka 20 centimeter i diameter. Ta pannan från värmen, tillsätt chokladen och rör om med en plastvisp tills chokladen har smält.
Häll tryffelmassan i en form, cirka 15 x 20 centimeter, och låt svalna. Täck med plastfilm och låt stå i rumstemperatur tills massan stelnar och går att forma till kulor. Ställ eventuellt i kylskåp 1–3 timmar.
Rulla kulor av 1 1/2 tesked tryffelsmet vardera. Rulla kulorna i kakao. Lägg tryfflarna i en burk med lock och förvara kallt. Håller minst 4–5 dagar i kyl.
En liten chokladtryffel efter maten är alldeles lagom. Servera tryfflarna kalla eller rumstempererade.