Chokladtryfflar med crème fraiche

Du behöver 250 g mörk bakchoklad 50 g ljus bakchoklad 1 dl vispgrädde 3 msk crème fraîche 25 g smör rumstempererat 1 dl kakaopulver till...

Tillagningstid: 30 minuter
20 stycken

Du behöver

  • 250 g mörk bakchoklad
  • 50 g ljus bakchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk crème fraîche
  • 25 g smör rumstempererat
  • 1 dl kakaopulver till rullning

Gör så här

1

Hacka chokladen. Koka upp grädde, crème fraiche och smör i en släpplättpanna med hög kant, cirka 20 centimeter i diameter. Ta pannan från värmen, tillsätt chokladen och rör om med en plastvisp tills chokladen har smält. 

2

Häll tryffelmassan i en form, cirka 15 x 20 centimeter, och låt svalna. Täck med plastfilm och låt stå i rumstemperatur tills massan stelnar och går att forma till kulor. Ställ eventuellt i kylskåp 1–3 timmar.

3

Rulla kulor av 1 1/2 tesked tryffelsmet vardera. Rulla kulorna i kakao. Lägg tryfflarna i en burk med lock och förvara kallt. Håller minst 4–5 dagar i kyl.


Kommentar:
En liten chokladtryffel efter maten är alldeles lagom. Servera tryfflarna kalla eller rumstempererade.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top