Du behöver
Kycklingpanna
0.5 st gul lök
1 st klyfta vitlök
aubergine liten
200 g squash
rapsolja till stekning
salt
600 g krossade tomater
1 tsk malen spiskummin
1 tsk fänkålsfrön
1 krm chiliflakes
0.5 tsk malen koriander
hönsbuljongtärning
400 g kycklingfilé
svartpeppar
1 dl vatten eventuellt
Raita
1 st gurka
3 dl turkisk yoghurt
2 msk finhackad färsk mynta eller 1 tsk torkad
nykokt basmatiris
sallad
bröd
Gör så här
Skala och hacka löken. Pressa vitlöken. Tärna auberginen grovt, skär squashen i halva skivor. Stek lök och vitlök mjuka och glansiga i olja i en stekpanna. Lägg över i en tvåliters-kastrull. Stek aubergine och squash var för sig i rikligt med olja. Auberginen ska bli riktigt mjuk. Salta. Lägg över i kastrullen. Tillsätt tomatkross.
Stöt kryddorna i en mortel. Tillsätt dem och buljongtärning till kastrullen. Låt småputtra i 10–15 minuter.
Tärna kycklingen, stek hastigt i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i kastrullen. Låt småputtra i några minuter tills kycklingen är genomstekt. Späd eventuellt med vatten. Smaka av med salt.
Skala, dela och kärna ur gurkan. Tärna den smått. Blanda med yoghurt och mynta. Smaka av med salt och peppar.
Servera pannan med raita, ris, sallad och bröd.
Med kryddor som fänkål, spiskummin, koriander och chiliflakes får du en indisk touch på kycklingpannan.