Du behöver
- 500 g kycklinglårfilé
- 1 st gul lök
- 1-2 st vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk färsk oregano finhackad
- 1 msk tomatpuré
- 1 burk burk körsbärstomater 400 g
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 dl urkärnade gröna oliver
Till servering
nykokt pasta eller ris
en god sallad
Gör så här
Skär kycklingen i mindre bitar. Skala löken, dela på mitten och skiva tunt. Skala och finhacka vitlöken.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen i cirka 5 minuter, tills den fått fin färg. Salta och peppra.
Tillsätt lök och vitlök och fortsätt steka under omrörning i några minuter. Krydda med paprikapulver och -oregano. Tillsätt tomatpuré, burk-tomater och vitvin. Låt grytan puttra utan lock i cirka 10 minuter, och rör sedan ner oliverna. Servera med pasta eller ris och en god grönsallad.
Prova en mustig och snabb kycklingpanna med vitvin, tomat och oliver. Servera den med pasta eller ris.