Du behöver
- 500 g brysselkål
- 1 st stort syrligt äpple
- 1 st rödlök
- 150 g rödkål
- 150 g fetaost
- 1 dl russin gärna sultan
- 2 msk solroskärnor rostade
Dressing
1 st apelsin yttersta finrivna skalet och saft
1 msk vit balsamvinäger eller äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar
Gör så här
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Ansa brysselkålen och koka i 3 minuter så att den börjar bli mjuk men ändå har en rå kärna. Häll av vattnet och skölj med iskallt vatten. Låt rinna av. Lägg kålen i en bunke.
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Ansa brysselkålen och koka i 3 minuter så att den börjar bli mjuk men ändå har en rå kärna. Häll av vattnet och skölj med iskallt vatten. Låt rinna av. Lägg kålen i en bunke.
Dela äpplet, kärna ur och skär i mindre tärningar. Skala och dela löken. Skär i tunna skivor. Strimla rödkålen fint. Fördela fetaosten i mindre bitar med en gaffel.
Tillsätt allt till brysselkålen tillsammans med russin och solroskärnor.
Blanda alla ingredienser till dressing och smaka av med lite salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda. Servera med gott bröd.
Den som är riktigt hungrig serverar salladen med bulgur, quinoa eller råris till stekt kyckling, lammfärs- eller vegetariska biffar.