Du behöver
- 0,5 – 1 tsk matchapulver
- 1 dl hett vatten inte kokande
- 1 tsk strösocker
- 1,5 dl baristamjölk (eller annan mjölk efter smak)
Gör så här
Lägg matchapulver i en skål, helst med flat botten. Häll på hett men inte kokande vatten (högst 80 grader). Vispa, gärna med en matchavisp av bambu, tills alla klumpar är borta och det börjar bildas ett ljusgrönt skum på ytan. Vispa också i sockret så att det löser sig.
Häll matchan i en stor kopp eller ett latteglas. Värm mjölk-en under vispning till cirka 65 grader. Vispa mjölken jämnt skummig. Häll mjölken i en stråle i mitten av koppen. Skeda i mjölkskummet med sked om det är mycket fast.
Strö eventuellt en nypa matchapulver på toppen och njut din matcha latte ungefär som en kopp varm choklad.
Matchalatte är ett trendigt sätt att få i sig det antioxidantrika tepulvret.