Du behöver
- 1 st rödlök stor
- 0.5 st röd chili
- 1 msk smör
- 1 st lagerblad
- 3 st kryddnejlikor
- 1 bitar kanelstång
- 3 dl lingon frysta eller färska
- 0.5 dl rödvinsvinäger
- 1 dl råströsocker
Gör så här
1
1 Skala, halvera och skiva löken. Dela, kärna ur och skiva chilin. Fräs lök och chili mjuka i smöret utan att de tar färg. Tillsätt lagerblad, kanelstång och kryddnejlikor och fräs lite till.
2
2 Häll på lingon, vinäger och socker och låt sjuda i cirka 20 minuter eller tills chutneyn börjat tjockna (den tjocknar ytterligare när den svalnar).
3
3 Häll upp i en ren burk och förslut.
4
Tips!??Lingonchutneyn passar bra att förbereda i god tid. I en väl rengjord och försluten burk håller den sig flera veckor i
5
kylen.