Apelsinsnaps

Du behöver 1 st Skåne, akvavit 75 cl akvavit 75 cl 1 st apelsin det yttersta skalet 1 tsk strösocker Gör så här Tvätta apelsinen...

Tillagningstid: 10 minuter
75 portioner

Du behöver

  • 1 st Skåne, akvavit 75 cl akvavit 75 cl
  • 1 st apelsin det yttersta skalet
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

Tvätta apelsinen noga och skär loss det yttersta skalet med ett zestjärn eller en potatisskalare. Det vita på skalet ska inte vara med. Lägg skalen i en glasburk och slå över snapsen. Tillsätt sockret, sätt på lock, skaka om och låt stå i ett dygn innan skalen silas bort. Häll upp i fin flaska och kyl.


Kommentar:
Tips! Låt snapsen komma ut ur kylen en stund före servering. Smakerna kommer fram bättre om snapsen inte är iskyld.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top