Snabbinlagd gurka

Du behöver 1 tsk senapsfrö 1.5 dl vatten 0.5 dl ättika 12 % 1 dl socker 1 st gurka 125 g rädisor delade Gör så...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 tsk senapsfrö
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl ättika 12 %
  • 1 dl socker
  • 1 st gurka
  • 125 g rädisor delade

Gör så här

1
1. Rosta senapsfröna i en torr panna tills de börjar poppa lite och doftar gott. Tillsätt vatten, ättika och socker. Koka upp och sjud tills sockret löst sig. Häll över i en skål och låt svalna medan du skalar gurkan, delar den på längden två gånger och skär bort kärnorna.

2
2. Skär gurkan i cirka 2 centimeter stora bitar. Ansa rädisorna och dela dem, och lägg allt i skålen med lagen.

3
Låt stå i 30 minuter, rör om någon gång under tiden.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top