Wokad karré med vitkål och sesam

Du behöver 600 g fläskkarré mager, i skivor 2 msk soja mörk 2 tsk sesamolja 1 msk fisksås asiatisk 1 tsk sambal oelek 2 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskkarré mager, i skivor
  • 2 msk soja mörk
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk fisksås asiatisk
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 st vitlök riven eller pressad
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 msk socker
  • 0.5 st purjolök
  • 0.25 st vitkålshuvud
  • 1 st paprika gul
  • 4 prt nudlar
  • jordnötsolja till stekning
  • 1/2–1 st röd chili skivad
  • 2 msk sesamfrön rostade

Gör så här

1
Ansa bort överflödigt fett från karrén och skär den i tunna strimlor. Blanda köttet med soja, sesamolja, fisksås, sambal, vitlök, ingefära och socker i en skål. Låt stå.

2
Skölj och skiva purjon, strimla vitkålen och kärna ur och skär paprikan i bitar.

3
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp en stekpanna eller wok med olja och stek köttet hastigt i omgångar, lägg över i djup tallrik.

4
Vispa ur pannan med vatten mellan omgångarna (sammanlagt cirka 2 dl) och häll över det stekta köttet. Stek därefter grönsakerna några minuter i ny olja och tillsätt sedan köttet, låt puttra några minuter.

5
Servera med nudlar, chili och sesamfrön.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top