Italiensk maräng – Grundrecept

Du behöver 300 g strösocker 100 g vatten (1 dl) 150 g äggvita (ca 4 st) 30 g strösocker (3 msk) Gör så här 1...

Tillagningstid: 40 minuter
1 portion

Du behöver

  • 300 g strösocker
  • 100 g vatten (1 dl)
  • 150 g äggvita (ca 4 st)
  • 30 g strösocker (3 msk)

Gör så här

1
Mät upp 300 gram socker med 100 gram vatten i en kastrull.

2
Använd en rengjord rostfri bunke till äggvitorna, det får inte finnas något spår av fett i bunken! Separera vitor och gulor. Lättast går det att separera vita och gula med händerna som sil.

3
Koka upp socker och vatten till en het sockerlag utan att röra om. Temperaturen ska gå upp till 121–123 grader, kontrollera med termometer.

4
Vispa ihop vitorna när temperaturen på sockerlagen är uppe i ungefär 115 grader. Vispa i 30 g socker mot slutet och vispa till en styv äggvita.

5
Håll koll på sockerlagens temperatur med termometern och ha den vispade äggvitan redo. Dra av sockerlagen från värmen när temperaturen nått 121–123°.

6
Häll ned den heta sockerlagen i äggvitan i en smal stråle under vispning. Fortsätt att vispa marängen tills den svalnar, det kan ta lite tid.


Kommentar:
Tips! Italiensk maräng kan frysas i påse till ett senare tillfälle.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top