Broccoli med vitlök, chili och vitt vin

Du behöver 1 st broccolistånd (ca 250 g) 1 st röd chili finskivad 4 st vitlöksklyftor finskivade 1 dl vitt vin salt Gör så här...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st broccolistånd (ca 250 g)
  • 1 st röd chili finskivad
  • 4 st vitlöksklyftor finskivade
  • 1 dl vitt vin
  • salt

Gör så här

1
Skär broccolin i buketter. Fräs dem i olja i en stekpanna på medelhög värme några sekunder. Tillsätt chili, vitlök och vin och låt koka in, cirka 3 minuter, broccolin ska fortfarande vara spänstig. Smaka av med salt.

2
Tips! Byt ut broccolin mot blomkål eller champinjoner.


Kommentar:
Passar till – ät broccolin som den är.
Den passar också bra till grillad fisk, skeda lite av spadet över fisken. Eller vänd ner den i nykokt pasta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top