Chutney på kumquat

Du behöver 500 g kumquats 1 dl apelsinjuice 1 dl äppelcidervinäger 2 dl socker 1 dl torkade tranbär 2 tsk ingefära riven färsk 1 st...

Tillagningstid: 60 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 500 g kumquats
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl socker
  • 1 dl torkade tranbär
  • 2 tsk ingefära riven färsk
  • 1 st stjärnanis
  • 1 bitar kanelstång
  • 5 st kryddnejlikor
  • 10 st svartpepparkorn

Gör så här

1
Tvätta citrusen noga i ljummet vatten, dela dem på längden och pilla ur kärnorna. Skär halvorna i grova bitar och lägg dem i en tjockbottnad kastrull. Häll på apelsinjuice och vinäger och låt småkoka i 15 minuter under lock.

2
Skumma och häll sedan i resten av ingredienserna, låt småkoka utan lock i 25–30 minuter tills frukterna är mjuka och chutneyn tjocknat lite. Plocka ur kanelstången och stjärnanisen, häll upp på varma, rena burkar, förslut och låt svalna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top