Vuxenglögg med julkryddor

Du behöver 1.5 dl sprit t ex konjak eller whisky 5 st kanelstänger 10 st kryddnejlikor 5.5 st kardemummakapslar gröna 2 st stjärnanis 1 bitar...

Tillagningstid: 10 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1.5 dl sprit t ex konjak eller whisky
  • 5 st kanelstänger
  • 10 st kryddnejlikor
  • 5.5 st kardemummakapslar gröna
  • 2 st stjärnanis
  • 1 bitar ingefära ca 1 cm
  • 1 dl russin
  • 0.5 st apelsin vältvättad
  • 0.5 st apelsin saften
  • 1 st flaska rött vin (75 cl)
  • 2 dl socker

Till servering:

pepparkakor dadlar, skalade sötmandlar

Gör så här

1
Blanda sprit, kryddor och russin i en skål. Täck med plastfilm och låt stå över natten.

2
Tvätta apelsinen väl och dela den mitt itu. Skär ena halvan i bitar. Pressa saften ur den andra halvan och blanda med vin, socker och spriten tillsammans med kryddorna i en kastrull. Koka upp under omrörning så att sockret löser sig. Ta från värmen och lägg i apelsinbitarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top